2021’de Para Yatırmak İçin En İyi Kripto Paralar

16
1407

2021’de hangi kripto para birimine sahip olmalısınız?

Yatırım, yeni başlayanlar için oldukça ağır bir konudur, özellikle de paralarını neye yatıracaklarını seçmek gibi hayati kararlar vermeleri gerektiğinde.

Ethereum (ETH)

İlk belirteç Ethereum’dur. Kripto para dünyasına göre nispeten eski bir para birimi olmasına rağmen hala çok canlı ve yatırım için değişken bir paradır.

2021 portföyünüzde bir miktar Ethereum bulundurmanızın ana nedeni budur. Etherium’un yaratıcısı Vitalik Buterkin ve ekibi, coin ile daha hızlı işlem yapmayı ve çalışmalarını Ethereum 2.0’a yükselterek stake etmeye başladı. Böylece Ethereum üretiminde enerji maliyetlerini düşürmeyi ve mevcut ölçeklendirme sorununu aşmayı planlayan ekip, Ethereum ağının kullanım alanını genişleterek sektörde öncü olmayı amaçlıyor.

Bitcoin (BTC)

Tüm kripto para birimlerinin atası diyebileceğimiz Bitcoin, 2021 yılında ATH yapmış olmasına karşın uzun vadede hala amiral gemisi olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yine için de iyi bir alım. Şu anda bir boğa koşusunun ortasında, bu da gittikçe daha pahalı hale geldiği anlamına geliyor. Örneğin, 2020’nin başıyla karşılaştıracak olursanız, 6 kat daha pahalı hale geldi. Yine 2021 yılında kurumsal yatırımcıların yoğun ilgisini çeken Bitcoin ayrıca Paypal ve Visa’nın ödeme ağına katılacağının açıklanması nedeniyle hala hızlı bir yükseliş beklentisini canlı tutuyor. Pek çok yatırımcı, bununla ilgili görüşlerini bildirerek, fiyatın gelecekte 100.000 $ sınırını aşacağını tahmin ediyor.

Polkadot (DOT)

“Ethereum Killer” olarak bilinen projelerden biri olan Polkadot; ölçeklenebilirlik, gerektiği durumlarda özelleştirilebilirlik ve birlikte çalışabilirlik üzerine işlevsel çözümler geliştirmek amacıyla kurulmuş bir ağdır. Nominated Proof of Stake (NPoS) olarak bilinen bir konsensüs mekanizmasını kullanmaktadır.

İsviçre menşeili bir vakıf olan Web3 Vakfı tarafından yaratılan Polkadot, 19 Ağustos 2020 tarihinde piyasalardaki yerini aldı ve bu tarihten itibaren inanılmaz bir yükseliş gösterdi. 2021 yılının ilk günlerinde 7 dolarlar civarında olan token çok kısa bir sürede 21 doların üzerine çıkarak yatırımcılarına kısa sürede birbiri ardına ATH’ler yaşattı. Gelecekte de iyi yerlerde olması beklenen DOT takip edilmesi gereken kripto paralardan biridir.

Tron (TRX)

Tron, piyasaya ilk çıktığında Ethereum blok zincirini kullanmasına karşın zamanla başka bir proje haline gelerek bağımsız bir blockchain platformuna geçmeyi başardı. Ağında çok sayıda merkezi olmayan uygulama bulunan Tron, işlemler için bir proof-of-stake algoritması kullanmaktadır. Bu programlar gün geçtikçe daha popüler hale geliyor ve piyasada Tron’a yönelik talebin artmasını sağlıyor. 2021 yılı başından beri yatay bir seyir izleyen Tron’un, kendi kurduğu blockchain ağının birçok kurumsal firma tarafından talep görmesi nedeniyle fiyatının yükseleceği bekleniyor.

Cardano (ADA)

Cardano’nun amacı, Ethereum gibi eski blok zincirlerinden çok daha iyi performans gösterebilen bir blok zinciri oluşturmaktır; bu, Cardano ağının daha fazla, daha ucuz ve daha hızlı işlemleri işlemesi gerektiği anlamına gelir. Charles Hoskinson, Cardano’nun Bitcoin ve Ethereum’dan sonra üçüncü nesil bir blockchain olduğuna inanıyor. Bu yüzden, diğer blok zincirlerinin kodunu kopyalamak yerine, kendi yeni blok zincirini yarattı. Bu nedenle de 2021 yılı başından itibaren hızlı bir yükseliş gösteren Ada Coin’in gelecekte daha iyi yerlere gelebileceği düşünülüyor.

Bitcoin Cash (BCH)

Bu kripto para birimine dikkat etmenizin ana nedeni PayPal’dır. Yakın zamanda kripto işlemlerini entegre etmeye karar verildi ve buna Bitcoin Cash de dahil olabilir. Token insanlar tarafından günlük ödeme yöntemi olarak kullanıldığında fiyatın ne kadar fırlayabileceğini açıklamaya gerek yok.

Tezos (XTZ)

Teknik analize göre Tezos, 2021’de çılgınca dalgalı bir madeni para olmayacak. Ancak, yavaş ama istikrarlı bir büyüme için bir miktar paranın bir kısmına sahip olmak iyi. Bunu bir banka mevduatı olarak düşünebilirsiniz, ancak daha yüksek getiri oranları ile.

Litecoin (LTC)

Litecoin, 2020’de 2021’de parlak bir başlangıca yol açabilecek birkaç büyük keşif gerçekleştirdi. Deneyimler, bu token’ın sadece bir yılda fiyatı %8000 arttığında ne kadar değişken olabileceğini gösteriyor.

Örneğin LiteBringer adlı bir oyun başlattı ve işlem oranını neredeyse iki katına çıkardı. Video oyunu oldukça popüler ve LTC jetonları için ürün ticareti yapan insanlarla aktif bir ekonomiye sahip. Bitcoin gibi eski bir para birimi olmasına karşın yatırımcıların listesinde olan coin’in gelecekte fiyat artışlarına devam etmesi bekleniyor.

Stellar Lumens (XLM)

Token, geleneksel parayı kripto dünyasına yaklaştırmak için yapıldı. Madalyonun rekabetçi tarafı, sadece birkaç sentlik düşük işlem maliyetindedir. Halihazırda Deloitte ve Stripe gibi bazı şirketlerle ortak olmuştur. 2021 yılı başında Ukrayna Merkez Bankası ile kendi ağının kullanımı için anlaşan firmaya farklı kurumsal yatırımcıların da ilgi duyduğu biliniyor.

Kripto para biriminin gelecekte potansiyeli var ve hala bu büyüme aşamasındayken yatırım yapmaya değer.

Basic Attention Token – BAT

BAT, 2018, 2019, 2020 boyunca en sıcak ve en iyi kripto para birimlerinden biri oldu ve bu trendi 2021’e kadar sürdürecek gibi görünüyor. Basic Attention Token (BAT), Brave Browser tarafından kullanılan bir yardımcı program belirtecidir.

BAT belirteci, içerik oluşturucuların yanı sıra İnternette yararlı bulduğunuz hemen hemen herkes için bahşiş vermek için kullanılır. Toplama için olgunlaşmış bir niş alandır. Aldığınız herhangi bir içgörülü bilgi veya içerik için onlara nasıl bahşiş vereceğinizi seçebilirsiniz. Web tarayıcısı endüstrisi oldukça muazzam olduğundan, bu çok fazla potansiyele sahiptir. Bunun yanında, reklam izleyen kullanıcılar da BAT’ta ödüllendirilebilir. Bu henüz keşfedilmemiş bir alandır ve potansiyel olarak hem son görüntüleyen hem de Brave Browser için birçok yeni fırsata yol açabilir.

Bu konseptin arkasındaki ekip, Mozilla Firefox’un kurucularından olan ve JavaScript’in oluşturulmasına yardımcı olan Brendan Eich’tir. Bu tür kimlik bilgileriyle, BAT’ın geleceğinin parlak olduğunun düşünülmesi pek de sürpriz sayılmaz. Bu nedenlerle 2021’de de BAT fiyatının artmaya devam etmesi bekleniyor.

IOTA (MIOTA)

Listede 2021’e yatırım yapmak için iyi olan son jeton IOTA’dır. IoT, Nesnelerin İnterneti anlamına gelir ve madeni paranın ana hedefine ulaşmasına yardımcı olan bir ağdır – cihazlar arasındaki işlemleri işleme.-

2021 yılı içerisinde çoğunlukla yatay bir seyir izleyen IOTA’nın fiyatının yaklaşık beş yıl içinde 38 $’a kadar çıkacağını tahmin ediliyor. Kripto para, otomobil ve imalat endüstrilerinde rahat bir yer edindi. İstikrarlı bir şekilde büyüyor ve yatırım yapmaya değer.

Sonuç

Genel olarak, kendi ekosistemi, gelecek için güçlü yatırımları ve iyi bir hikayesi olan kripto paralara yapılan yatırımlar, uzun vadede kayıplardan daha fazla kâr sağlayacaktır. Ancak yüksek volatilitesi, altyapı sorunları, hukuki çerçevesinin ve piyasa üzerinde bir denetimin bulunmaması gibi nedenlerle kripto dünyası hala birçok insanın iflas ettiği riskli bir alandır.

Bu kapsamda yukarıda belirtilen listenin yakından takip edilmesinin faydalı olacağı düşünüyoruz.

16 YORUMLAR

    • Bence yüzde 50 BTC ve ETH olmalı. Bir miktar da Polkadot, XLM, HBAR, IOTA gibi kendi ekosistemi ve hikayesi olan, kurumsal ölçekte de talep gören kripto paraları tercih ederdim. Bunun için “2021’de Para Yatırmak İçin En İyi Kripto Paralar” başlıklı yazımızdan da yararlanabilirsiniz. YTD değildir!!

  1. Amma çok kripto para varmış. Ödeme aracı ve yatırım aracı olarak da sınıflandırmak lazım sanırım. Bitcoin için bahsettiğiniz visa ve paypal anlaşmaları dışında bu tür kripto paralarla ödeme kabul eden kurumların listesi olsa fena olmazdı. Ama kısa vadede sadece yatırım amaçlı bakmak mantıklı gibi. Yasal altyapı eksikliği ve güvenlik riski ise uzak durmak gerektiğini düşündürüyor.

    • Paypal’ın ödemelerde Bitcoin kullanımına onay vermesi piyasa için oldukça önemli bir haberdi ve 2020 yılının son çeyreğinde açıklandı. Bunu 2021 yılında VISA takip etti. Bu ölçekteki kurumsal ödeme kuruluşlarının kripto para ile işlem yapmaya başlaması sistem için önemli bir ivme yaratacaktır. Bunların dışında ise Coinbase gibi bazi platformların ödeme sistemleri de bulunuyordu. Bu yıl başında Binance borsası da bir ödeme sistemi kuracağını açıkladı. Bu haberler gelecekte ödeme sistemlerinde kripto varlıkların artan oranda kullanılacaklarını göstermesi açısından oldukça önemli. Yasal çerçeveye gelince, Paypal veya Visa gibi kurumların çatısı altında yapılan işlemlerin genel olarak bu sektördeki düzenlemelere tabi olacağını düşünüyorum. Ayrıca kripto para piyasasındaki hızlı gelişim neticesinde yasal düzenlemelerdeki eksikliklerin piyasasın kendi dinamikleri ile giderebileceğini düşünüyorum. Yeter ki işleyen bir piyasa oluşsun.

  2. Çok temel bilgileri içeren aydınlatıcı bir yazı ama Türkiye’de ki alım satım platformlarında işlem gören ripper (xrp) hakkında da bilgi eklense daha kapsamlı bir yazı olabilir diye düşündüm.

  3. Son derece sade anlatımıyla güzel bir yazı olmuş. Güvenli Alım-Satım yapılabilecek site önerileri de yaparsanız çok sevinirim.
    Emeğiniz için teşekkürler.

    • Desteğiniz için teşekkür ederiz. Öncelikle Türkiye’de faaliyet gösteren Paribu, Bitlo, BTC Türk gibi borsaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca Binance veya yine Türkiye’de faaliyet gösteren kolu trbinance de kullanılabilir. Bunların dışında pek çok farklı seçenek de mevcut. Ayrıntılarını yazılarımızda bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz